- delikatna pasta ze śledzi, cebuli, jajka, masła i jabłek, podawana z żytnim chlebem i zieloną cebulką
- żytnie grzanki z czosnkiem i musztardą
- pieczone mięso wieprzowe podawane z sosem buraczano-chrzanowym z żytnim chlebem domowego wypieku
nadziewane serkiem śmietankowym, czosnkiem z domowym sosem pesto
podawany ze szpinakiem baby, owocami leśnymi i płatkami migdałów
podawana z orzechami laskowymi i z sosem pesto
sałatka ramen, boczek, grzanki, pomidorki koktajlowe, sos Cezar, parmezan
sałatka ramen, baby szpinak, czerwona papryka, filet z pomarańczy, sos pomarańczowo-imbirowy
- na żeberkach, podawany z pampuszkami czosnkowymi i śmietaną
- podawany z pampuszkami czosnkowymi i śmietaną
podawany ze śmietaną
Żeberka, podawane z ziemniakami po chłopsku i surówką z kiszonej kapusty
Polędwiczka wieprzowa z delikatnym sosem z borowików, podawane z zieloną kaszą gryczaną
kremowa kasza kukurydziana z serem owczym, podawana do wyboru: z skwarkami z sosem pieczarkowym ze śmietaną
- i czosnkiem
(coś podobnego do polskich klusek na parze, 6szt)
10 szt - z cienkiego ciasta
10 szt - z cienkiego ciasta
10 szt - pomidorowy, czosnkowy, czosnkowo-śmietanowy, musztardowo-miodowy
3 szt - z kurczakiem i pieczarkami w sosie beszamelowym
podawane z młodymi ziemniakami podsmażanymi na maśle z koperkiem
zielonej lub czarnej
- z miętą lub z tymiankiem (na bazie sfermętowanych liści wierzbówki kiprzycy zbieranych w ukraińskich Karpatach)
- z makiem i orzechem włoskim podawane ze śmietaną i domową konfitiurą (2 szt)
- zapiekane małe puszyste bułeczki z twarogu podawane ze śmietaną i konfiturą sezonową (3 szt)
(coś podobnego do polskich klusek na parze, 6szt)